Presentació

Al segle XXI, en plena era post-tecnològica i post-robòtica, s’hi troben encara màquines desfasades; fòssils analògics copats de mecanismes i ressorts rovellats i oliosos. Però malgrat l’aspecte d’inutilitat d’aquesta mena de màquines, hi ha que encara funcionen en mig de l’esclafit digital, com si fossin andròmines veteranes, que han sobreviscut a un passat tecnològic en blanc i negre. És el cas del Miquel Herrero, i la seua banda: Autòmats. Partint d’una concepció de pop tradicional, renten els seus mecanismes i tornen a engreixar-se els seus engranatges per fer una volta de rosca més, i experimentar amb un pop ben fresc i actual, amb petits matisos del rock, el folk i en especial del indie.

El projecte “Cançons en Blanc i Negre”naix al juny de 2009, com un recull de temes en els que el propi Miquel Herrero comença a experimentar en la creació musical i en la composició, partint d’una proposta pop, i afegint als temes un marcat caràcter de poesia quotidiana. Durant la gravació de l’àlbum les cançons van transformant-se lentament fins a esdevenir-se temes amb una personalitat individualitzada ben marcada, homogeneïtzats per una manera d’interpretar-los molt particular, afegint-hi tota classe d’instruments, com ara guitarres de dotze cordes, mandolines, trompa, bombardí, acordions, melòdiques o “music boxes”.

Una acurada producció musical a càrrec de Nacho Vaquero, ens mostra la cara més amable i nostàlgica dels Autòmats, que es fa palesa al nítid sò de les cançons, a les harmonies i a la infinitat de petits sorolls intimistes que poden escoltar-se al seu disc.

Els integrants dels Autòmats són: Miquel Herrero (guitarres i veu), Andreu Ferrer (teclats), Jacobo Ferrer (bateria), Carles Mondria (baix), Nacho Vaquero (guitarres i veu), i Andrea Nadal (melòdica i veus) Tota aquesta formació de trobadors automàtics provinents de diversos àmbits de la música, enriqueix el sò d’una banda que està destacant per la seua frescor i senzillesa a les seues cançons. A banda de tots aquestos músics, al projecte hi ha col·laborat altres com Xavi Feltrer (acordió), Cris Saiz (veus), Pablo Vaquero (veus), Roc Gomar (trompa), i Borja Ferrer (bombardí).

A les cançons d’aquesta banda trobem lletres delicades,  imbuïdes de la onírica màgia dels somnis, els records, i sentiments més quotidians, que s’esdevenen poemes de joguet. La proposta musical del grup està farcida de vincles amb el passat més remot del pop, aconseguint una fusió dels instruments i els estils que evoca  un estil vintage però molt colorista.

“Cançons en Blanc i Negre”, el disc publicat per Cambra Records, que ha servit com a debut, està conreant des del primer moment excel·lents crítiques, per la seua música directa i senzilla, i les seues lletres carregades de nostàlgia i profunditat.

Anuncis
%d bloggers like this: