Qui som els autòmats?

Andrés Ferrer: El teclista d’Autòmats, és, a banda d’un increible multinstrumentista, un exclent barman. Els seus coktails són un plaer per als sentits, i dintre de la banda, és ell qui s’encarrega de engreixar els nostres mecanismes, a base de Manhattans, Margarites i altres mescles. Però dintre de la banda la seua funció és fer-se càrrec dels teclats, pianos, i orgues hammond, a més d’alguns arrangements no alcohòlics. Des de ben xicotet, sa mare el castigava a tocar el piano en comptes d’eixir a jugar amb els amics, i així li ha anat: un grandíssim músic que fa d’açò el seu “modus vivendi”, entregant tot el seu temps a la música ( bueno, i als coktails…).

Jacobo Ferrer: El germà major d’Andrés, és el  nostre bateria. Un xic seriós i ben plantat. Aficcionat al rock dels anys 50’s, ha decidit fer de la música un estil de vida. Des de fa més de 15 anys ha dedicat tot el seu temps a aquest instrument, assolint un grau de perfecció tècnica que de vegades ens deixa a tots bocabadats. Actualment és el motor percutor d’autòmats, una màquina perfecta que batega mecànicament sense perdre mai la noció del “temps”.

Andrea Nadal: La més petita del grup, com si fós la nostra germaneta. Andrea és una altra multininstrumentista, de formació amplia i ben assolida, a Autòmats desenvolupa un paper clau. Andrea ens regala la seua veu dolça, i es fa càrrec d’acordions, melòdiques, i alguns pianos. El fet de ser la més jove no li lleva cap mèrit, ja que sent, des de ben xicoteta , una vinculació especial que la fa estar lligada al món de la música. Pianista, teclista, clarinetista i cantant, s’ha criat a mig camí entre melodies clàssiques i contemporànies, fet que queda evidenciat a la seua vesatilitat tècnica a l’hora d’interpretar.  També iententa fer de la música el seu modus de vida.

Nacho Vaquero: Una persona clau dintre de la història de la banda. Inicialment, Nacho va exercir com a productor del disc Cançons En Blanc i Negre, fent-se càrrec de la gravació, la produció, la barretja i el masteritzat. Però per eixes coses de la vida, Miquel li va proposar annexionar-se al grup, com a suport vocal i guitarrista, i Nacho va accedir. A més de tot això, ell va implicar el seu fill Pablo en aquest projecte,que amb no més 3 anyets, s’ha convertit en la persona més jove en col·laborar amb els autòmats.

Carles Mondria: Un artista de cap a peus. Carles, ( Mondri, per als amics), va veure’s  embolicat en els Autòmats una nit de cerveces. Un baixista de formació autodidacta i de gran talent, que en aquell moment no tenia una banda per a tocar, i que va ser ràpidament reclutat per Miquel Herrero en una hàbil estratègia de acoso i derribo. ( miquel necesitava un baixista de confiança, i ell tenia totes les paperetes de la rifa.) El xic menys baix dels autòmats en aporta el sò més greu, ajudant també amb el seu carisma, i els seus concells artístcics. Fins a la data d’ avui, aguns artistes nacionals  i internacionals com Joan Miquel Oliver, Joaquin Sabina, Barón Rojo, Metallica o els mateixos U2, ens han cridat interessant-se per ell, però ja vos avisem: No està a la venda, així que no insistiu.

Miquel Herrero: Compositor, cantant i guitarra d’Autòmats.  De formació autodidacta és el membre fundacional de la banda. VA ser ell qui cap al juny de 2009 va decidir que havia arribat el moment de tornar als escenaris. Com Mondri, està relacionat també amb el món de les arts plàstiques, i és un individu que no coneix la vergonya. En Autòmats, la seua missió consisteix en posar veu i guitarra a les melodies que ell mateix composa, engalanint-les (quan és necesari) amb mandolines o harmòniques. Té una habilitat especial per embolicar i involucrar a la gent en el seu projecte, i està considerat un individu potencialment perillòs, així que si el veieu no s’acosteu massa, pel que puga passar…

Però hi ha també altres autòmats esporàdics que col·laboren amb nosaltres de bona gana. En primer lloc Vicent Sengermés, alma mater de Cambra Records, que és qui ens ajuda a fer possible tot açò. Vicent ens facilita els seus mitjans i ens tira una maneta amb la logística i els temes de promoció i directes. Ademés de dur-nos a bars super peculiars, funciona també com a road manager i s’encarrega de qüestions a les que directament nosaltres ni arribem. En un determinat moment pot acompanyar-nos amb la guiatrra, amb el baix o amb la bateria, però en realitat dins dels autòmats ell és el nostre tècnic de sò, que també ha participat al disc com a enginyer de sò conjuntament amb Nacho.

Roc Gomar i Borja Ferrer, ens han tirat un cable amb la secció de metalls, que podeu escoltar en Univers Autòmat; Cris Saiz ha aportat tamé la seua veu, i Xavi Feltrer ens ha deleitat amb la seua habilitat amb l’acordió.

A banda Tenim a Marc i a Andrés, que es fan càrrec de qüestions audiovisuals, com ara el nostre primer videoclip. Sense tots ells res d’açò no seria possible, però tampoc sense vosaltres, que s’interesseu pel nostre projecte, i ens oferiu tot el vostre suport i recolzament. Moltes gràcies a tots!

Anuncis
%d bloggers like this: